zondag 16 december 2012

Kerst en Stampin-up kaarten


Vandaag was het vies weer buiten, regen en wind. Dus een dagje binnen blijven. We hadden genoeg te doen: was strijken, kerstkaarten rond brengen in het dorp, kerstkoekjes bakken en nog een kaartje maken met onze nieuwe stempels van Stampin-up.

 
Marjan heeft de blauwe kaart gemaakt met het nieuwe papier van Teresa collins, Now and Then. De stempel van stampin-up is met 2 verschillende kleuren inkt gestempeld, en met foampad opgeplakt.

 
 Ella heeft deze kaart gemaakt ook papier van teresa collins Now and Then. Zoveel keus aan verschillend papier dat je er een hele andere kaart mee maakt. We zijn heel blij met onze nieuwe stempels, en ook met onze nieuwe snijmachine van Stampin-up. Super lekker om mee te werken. (de foto is niet helamaal top, te laat in de middag gemaakt)


Natuurlijk is ons huis al helemaal klaar voor de kerst. We hebben de boom al een week staan, maar de gehaakte elementen moesten er nog in. Gisteren hebben we bij P&P een hele leuke make-a-take gedaan nl. schaatjes haken. We hadden onze eigen garen mee genomen, omdat we ook al kerststerren hiermee hadden gehaakt voor in de boom.


De kerststerren hebben we in een stijfselbadje gedaan zodat ze stevig zijn en goed blijven hangen.
Je kan een heel leuk boekje kopen hiervoor nl. 100 sneeuwvlokken om te haken van Caitlin Sainio.
We hebben er 20 gehaakt, ook voor onze moeder en zus. Het zijn simpele en gecompliceerde kerststerren.

Afgelopen vrijdagavond hebben we weer eens een heerlijke groenworkshop gevolgd bij P&P. Helaas is de foto niet helemaal goed geplaats, maar krijg hem niet anders in het programma. Het is een krans van stro daarna omwikkeld is met mos. En  beplakt met allemaal verschillende grijs tinten aan materiaal, stokjes, dennenappels, kleine grijze kerstballetjes.
Het is een krans geworden die niet alleen voor de kerst kan maar de hele winter kan blijven staan. Je kreeg er ook een mooie windlicht en kaars bij.

 
Heb je ook zin gekregen om eens zo'n project te maken bij P&P, kan je opgeven voor een winterse krans op donderdag 24 en vrijdagavond 25 jan 2013.
 
Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins.
 
 

5 opmerkingen:

Je@net zei

Wat een mooie kaarten hebben jullie weer gemaakt en wat ziet de kerstboom er mooi uit. Leuk al die kerstversierinkjes!

Miranda Slagboom-de Groot zei

Heel erg mooi allemaal.
Groetjes Miranda

Heidie zei

wat een mooie kaarten en jullie kerstboom ziet er erg mooi uit.

liefs Heidie

M@rjan zei

Mooie creaties! De kaarten, de boom ornamentjes en jullie kerststuk!

Inger zei

Gorgeous cards and I love your christmas tree!!
Very beautiful!

♥ Hugs, Inger