zondag 29 juli 2012

kaartjes met distress markers


Gelukkig is het vandaag het weer toch lekker. Wij zijn sowieso meer fans van dit soort dagen dan van de hele warme zoals donderdag. Een graadje of 21 , zon en een lekker windje heeft onze voorkeur.
Maar toch hebben we nog wat zitten freubelen, want een zondag niet gefreubeld is geen zondag voor ons. Door de weeks zijn we druk en op zondag willen we lekker ontspannen en dat is voor ons bezig zijn met papier en stempels.
De bovenste twee kaartjes zijn gemaakt met papier van October Afternoon, Cakewalk. De stempel is van Pennie Black en is ingekleurd met de Distress Markers: barn door, aghed mahogany, fired brick, pumice stone, walnut stain, peeled paint en wintage photo.
De steel van de bloem is op aquarelpapier gestempeld en de bloemen zijn met de verschillende distress markers (op de stempel aangebracht) gekleurd en dan gestempeld op aquarelpapier. Dan uitknippen en met foamdots plakken op de plek waar de bloemen zouden moeten zitten.
Het geeft een heel speels effect om op deze manier de stempel in te kleuren.
De tweede kaart is gemaakt met papier van My Minds Eye, Indi Chic en de stempel is van Stampin Up. Ook met deze kaart is dezelfde techniek gebruikt als hierboven beschreven.
De kleuren Distress Markers die hier gebruikt zijn, zijn: rusty hinge, pumice stone, fayered burlap, bundeld sage en forest moss.
Helaas zijn de close-ups overdwars geplaatst maar kreeg ze niet goed. Maar je ziet wel wat wij ermee gedaan hebben.
Ieder van ons heeft een kaart gemaakt met dezelfde challenge. En door ander papier gebruik krijg je toch een ander effect.

De volgende kaart is de kaart die jullie nog van ons te goed hadden. En vandaag hebben we gehoord dat de jarige job de kaart goed ontvangen heeft. Gelukkig want het zou zonde zijn als de raisin van Prima Marketing door de lange reis kapot zou zijn gegaan. We hadden de kaart goed ingepakt in bubbeltjesplastic en daardoor heeft hij de reis naar Canada overleeft.
Ze was er erg blij mee.Hier is dan ons derde jurkje die we gemaakt hebben. Alleen hebben we voor dit jurkje wel een nieuw patroon getekend. Want om voor de derde keer precies hetzelfde te maken was niet zo leuk voor ons. Het eerste jurkje is te bewonderen in de winkel van Paper & Pictures, de tweede hangt bij onze zus en deze hangt nu bij ons in huis. Het jurkje is ongeveer 25-30 cm groot. Want de werkelijke grote is op een foto moeilijk te zien.
Het papier is van Maja Design en het is ook aan de binnenkant bekleed met papier.
Daarna is er een rok van tissuepapier en tule omheen gemaakt met 3 lagen kant erop.
Verder is het jurkje versierd met plakparels.
Het kunstwerk hangt op een vintage klerenhanger van Melissa Frances.


Nu hopen we dat deze voorlopig bij ons mag blijven hangen. We willen er best nog wel een keertje een maken. maar dan zal diegene wel papier moeten aangeven.

Nu maar hopen dat het weer zo lekker blijft voor al diegene die nu nog vakantie hebben. En als wij aan de beurt zijn hopen we op dit prachtige weer van vandaag.
Maar we denken er nog niet aan want we moeten nog wel een aantal weken werken.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins.

6 opmerkingen:

De Stempelolifant zei

Jullie zijn goed productief geweest zeg! Ziet er weer super uit.

debby4000 zei

Love your gorgeous creations.
luv
Debby

Je@net zei

Ooooh, wat zijn jullie weer lekker creatief bezig geweest! Heerlijk zulke zondagen! Prachtige kaartjes en weer een super mooi jurkje!

Inger zei

Wowwww GORGEOUS work as allways!!!
LOVE that dress on the mini hanger!! :)

♥ Hugs, Inger

M@rjan zei

Ik zie weer mooie creaties van jullie! Lief dat jurkje!

jolande zei

Gaaf gedaan!!! heerlijk weer om naar te kijken