maandag 24 oktober 2011

Bonbons maken met het werk van Marjan


Het was eindelijk weer zover het jaarlijkse uitje van het werk van Marjan. Zij ging met al haar collega's van Apotheek Hoge Dennen-Kerckebosch bonbons maken in Soest bij Topedelsgebak. Super ze hadden het vorig jaar ook gedaan en dat was zo goed bevallen dat ze nu de vervolgworkshop hebben gedaan.  Op de foto is Marjan  een blad met cocolade eitjes aan het vullen, die ze later gebruikt hebben om eikeltjesbonbons  te maken. We hebben de vulling voor de bonbons ook zelf gemaakt van chocolade, room en een lekker alcoholisch likeurtje erdoor. We hadden allemaal verschillende smaken gekozen.  Marjan is hier de chocoladebakjes die we eerst zelf gemaakt hebben aan het vullen met dat mengsel.


Toen die bonbons stonden op te stijfen hebben we met 2 mensen (Jolanda en Marjan) 1 blad met chocolaatjes gemaakt. Je krijgt dan een spuitzak met chocolade en dan kan je spuiten welke vorm je maar wilt. Het lijkt heel makkelijk maar als je het zelf doet valt dat best wel tegen. De andere persoon moet af en toe met het blad tikken op de tafel zodat de luchtbellen verdwijnen en de chocola iets uitloopt. En als versiering kon je er allerlei snoepjes, nootjes overheen strooien naar eigen keus.


Ook hebben we, en dat is iets waar we heel blij mee waren, een heel leuk chocolade bakje gemaakt waar we de bonbons in mee naar huis konden nemen. Hierboven op de foto is Marjan het bakje aan het vullen met chocolade, eerst vul je de hele mal met chocolade, daarna op de trilplaat zetten om de luchtbellen eruit de laten gaan en dan gieten we het meeste van de chocolade er weer uit. Dit geheel gaat dan op de kop drogen. Als dat opgestijft is dan moet het ritueel nog een keer herhaald worden.


Uiteindelijk gingen we na 3 uur werken  naar het restaurant om te gaan eten met een hele grote doos vol met bonbons, het chocolade bakje met deksel (en dit weegt erg zwaar) en de chocolaatjes. Het is waarschijnlijk wel een kilo chocolade bij elkaar.  Thuis hebben Jolanda en Marjan het ook wel gedeeld met de rest van de familie.
 Je ziet de rode dopjes met witte puntjes erop, nou dat zijn uiteindelijk de eikeltjes geworden. Maar dat had de Ruud al voor bewerkt voor ons allemaal.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins.

4 opmerkingen:

Miranda de Groot zei

mmmmm wat ziet er lekker uit.
groetjes miranda

jolande zei

Jammie....ziet er verukkelijk uit...:)

Lea zei

kwijl, kwijl......ziet er wel heel lekker uit dames!
groetjes Lea

Heidie zei

MMMM dat ziet er lekker uit.

liefs Heidie