maandag 13 juni 2011

Vogelhuisje


Eindelijk was het zover, we hadden dit huisje zeker al een jaar in huis. Nu hebben we het samen met onze zus Jolanda bewerkt. Dit voorjaar hadden we bij P&P een leuke teckniek geleerd van Marleen. Dit hebben we dus ook gebruikt voor dit vogelhuisje.


 Het werk voor SBM was ingeleverd dus nu tijd om lekker samen te gaan freubelen.


 Als eerst hebben we het vogelhuisje bestempeld met watervast inkt. We hebben stempels van Litte Yellow Bicycle, Craft art, Truikebron.com en Prima Marketing.


Daarna hebben we Perfect Pearls toegevoegd aan een medium ( kleur oudrose) die we met een spatel op het vogelhuisje hebben aangebracht.


 Daarna eerst drogen. Wij ondertussen lekker aan een kopje thee met iets lekkers erbij. We dachten dat we het pas de volgende dag af konden maken. Maar het vogelhuisje stond buiten in het zonnetje dus het droogde heel snel. (rakker zie je op de achtergrond een vlieg aan het vangen in het raam, hij heeft hem uiteindelijk gevangen)


Daarna hebben we mooi kant gebruikt om langs de bovenkant van het dak te plakken, dit hebben we  erop geplakt met hetzelfde medium.


We hebben papier gebruikt van Prima Marketing van vorig jaar zomer. We hebben dat in stroken gesneden van 4 cm hoog, en de onderste rand bewerkt met een randpons van Martha Stewart.
 Het papier is beinkt met distress inkt.


Dit is het eindresultaat geworden, we vinden hem erg geslaagd. Aan het eind is het vogelhuisje nog bewerkt met Acrylpaint dabber kleur pearl. We hebben het medium niet teveel gekleurd want we wilden de afdrukken van de stempels nog goed kunnen zien, en de kleur naturel te houden

Vandaag zijn we al lekker bezig geweest. Was gestreken, het huis even gestofzuigd, gemeentetuin voor het huis onkruid vrij gemaakt (de gemeente doet daar niets aan) eigen tuin doorgeharkt en de plantenbakken water met voeding gegeven, zodat die lekker door kunnen groeien.
Nu gaan we aan de slag met nieuwe papier voor het komende CO. We hebben leuk papier meegekregen en gaan vast 1 serie maken. Dus deze dag komen we best wel door.

Bedankt voor het kijken en nog een prettige vrije dag, groetjes de twins.

8 opmerkingen:

Lea zei

Het vogelhuisje ziet er erg schattig uit!
Tot zaterdag, groetjes Lea

Kim zei

Wat ontzettend leuk zeg, ik vind ze ontzettend lief geworden.

Groetjes van Kim

jolande zei

Jeetje wat een leuk huisje....en wat een gaaf idee!!!! thanx...Groetjes Jolande

Heidie zei

wat een mooi huisje hebben jullie gemaakt.

liefs Heidie

Jacqueline (Sjakkie) zei

Wat een super gaaf vogelhuisje hebben jullie gemaakt, erg leuk!
Groetjes van Jacqueline

M@rjan zei

Erg mooi is jullie huisje geworden, leuk om te zien hoe heerlijk jullie ermee bezig waren!

Groetjes, Marjan

loes de groot zei

een super mooi huisje! enne leuk om jullie zo bezig te zien!

San zei

Wat een schattig vogelhuisje!