woensdag 2 mei 2012

Opberg mogelijkheden


Onze verzameling dies groeit en waar laat je de dies op een goede manier en zodat je ook ziet wat je allemaal in huis hebt.
Wij hebben van multimappen van We'r Memory Keepers met een brede ringband. Daarin hebben  Tim Holtz opberghoezen gedaan,  deze zijn lekker stevig. In de hoezen hebben we een stuk cardstock op maat gesneden en daarop zit magnestich fotopapier van de Hema op. Hier blijven de dies redelijk goed zitten. En aangezien de hoezen stevig zijn verschuift het niet. Tegelijkertijd hebben we het merk en de naam van de dies erbij geschreven. Nu weet je tenminste welke het zijn.


Dit hebben we het afgelopen weekend gedaan, heerlijk de boel opruimen. Maar de mappen vonden we een beetje saai. Dus de buitenkant van de map is eerst met witte acrylverf bewerkt en daarna met papier en een medium beplakt. Het papier is van Bazzill Basics paper de serie Antique. Het is een dun papiersoort het is iets dikker dan radeerpapier. Maar aangezien het leuke dessins hebben, hebben wij hiervan gebruikt gemaakt. Het papier lekker in stukken scheuren en dan met het medium van Tim Holtz op de kaft geplakt. Dit heerlijk in het koninginnedag zonnetje laten drogen.
En kijk hier het resultaat. Nu hoeven ze niet meer in de kast verstopt te worden, ze mogen gerust gezien worden.


Tevens hebben we ook een oplossing gezocht voor alle sponsjes van onze distress ink. Onlangs waren we op een workshop bij P&P en een van de andere cursisten had deze oplossing. Het idee vonden we zo goed dat we het nagemaakt hebben.
Op een vel DCP papier een verdeling geprint. Deze verdeling hadden we van een vriendin via de mail gekregen. Erg handig want de namen van de inkt staan er dan al bij. Met de sponsjes en de inkt een kleurenafdruk gemaakt en daarna het geheel geseald. Een stook klittenband erop vastgemaakt en de sponsjes erop. Nu heb je voor elke kleur een sponsje en dat werkt zoveel makkelijker.

Misschien is dit ook een idee voor jullie, vandaar dat wij het met jullie hebben willen delen

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins

7 opmerkingen:

anja zei

dit zijn zeker hele bruikbaere tips.bedankt voor het delen ,lieve gr anja

Corine van der Zee zei

Wauw wat hebben jullie een werk verzet en wat een slimme oplossing. Ik heb de meeste losse dies in magneetmappen en de spellbinders in cd hoesjes maar dit is ook erg handig! Leuk gepimpt die mappen!
Mijn sponsjes voor de distresstool heb ik in zakjes zitten en aan een ring hangen, had ik op youtube gezien. Het bevalt mij prima maar dit ziet er ook heel goed uit!

Groetjes Corine

jolande zei

Gaaf die dies mappen...
Vraagje kun je die distress lijsten mailen aan mij!!
grtjes Jolande

scrappingtwins zei

Jolande morgen gaan we die lijsten van de distress inkt naar je toe mailen.

Grx de twins

loes de groot zei

lekker zo georganiseerd he? hou ik ook van en werkt heerlijk : )

ps gefeliciteerd he vond t zo leuk om te zien heb jullie ook nog effe genoemd op mijn blog met linkje hier weer heen : )

lfs mij

Je@net zei

Lekker bezig geweest, meiden! Heerlijk als alles weer zo lekker strak georganiseerd is!

Anoniem zei

hallo scrappingtwins, kan ik van jullie ook een mail krijgen voor de distress lijsten een heel mooie oplossing voor de sponsjes, gr. Joukje