woensdag 30 mei 2012

Kaartjes My Minds Eye


 Afgelopen pinksterdagen hebben we heerlijk zitten freubelen. Samen hebben we een aantal kaarten gemaakt. De kaartjes die wij vandaag met jullie willen delen zijn gemaakt met My Minds Eye de serie Indie chic citron. Wij vinden de kaartjes van Nina zo leuk gemaakt met zoveel aandacht voor elke kaart, dat wij hetzelfde willen proberen te maken. Hier een paar voorbeelden.

Bij het bovenste kaartje is er gebruik gemaakt van een achtergrondstempel van Hero Arts en deze is op het dessinpapier gestempeld. De bloemstempel is van Stampin Up en deze stempel is samen met de distress markers gebruikt. De stempel bestaat uit twee delen een is de bloemsteel en de andere is de bloemetjes apart. Lastig om het precies op dezelfde plek gestempeld te krijgen. Maar een beetje scheef mag toch ook. Het inkleuren van de bloemen is gedaan met 3 kleuren distressink op de stempel dat dan nog even te bevochtigen en op het aquarelpapier zetten.


Het tweede kaartje is gemaakt na aanleiding van een leuk kaartje die we met onze verjaardag hebben ontvangen. De vlag is eerst met een achtergrondstempel en dabberinkt gestempeld en daarna met een achtergrond tektsstempel erover heen. De vlinder is gestanst met dies van PTI en de stempel van de vlinder is van Pink Paislee. Daarna de stempel uitgeknipt en samen met de die en een draadje tot een vlinder gemaakt.


 close-up van de vlinders Het derde kaartje is gemaakt met een stempel van PTI en een embossingplaat van vlinders. Eerst de bloemsteel gestempeld met distress markers en daarna de bloemknop beinkt met drie kleuren distress markers. Hierbij is dezelfde techniek gebruikt als bij de eerste kaart. Het geeft een grappig effect en dat is lastiger te verkrijgen met gewone inktblok, werkt prettiger met een pen. Daarna de afbeelding samen met een embossingplaat door de cuttlebug gehaald. Even poetsen met distress inkt en zie het resultaat.  Oh wij zijn zo verzot op onze cuttlebug. Niet dat wij een bigshot niet prettig vinden het is puur qua ruimte wat het inneemt als je het niet gebruikt waardoor wij liever met de cuttlebug werken.


Het was een heerlijk weekend ondanks dat wij hebben zitten freubelen hebben we ook van het weer buiten genoten.
Vandaag is het ook nog redelijk weer de zon is nu wel weg, maar de temperatuur is zeker nog niet verkeerd.
Aankomend weekend wordt het weer een heel ander verhaal. Jammer is dat wel maar we zullen ons zeker wel vermaken.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins.

6 opmerkingen:

Corine van der Zee zei

Super leuke en mooie kaartjes, geweldig om al die techniekjes te zien. Tja en dan zijn de distessmarkers toch wel erg handig, weer iets voor op mijn verlanglijstje hihihihi .

Liefs Corine

De Stempelolifant zei

Super kaarten, enne ik voel me zeer vereerd hoor... Lol

jolande zei

whow super gedaan...en wat leuk met die embossing vlinders eronder!!! Jaaaa distressmarkers wat een leuk resultaat krijg je ermee hé!!

M@rjan zei

Twee heel mooie kaarten! De vlinders op de pijl komen mooi uit en wat een prachtige bloemen op de onderste. Ze passen perfect bij het papier.

Groetjes, Marjan

Je@net zei

Wat een prachtige kaartjes, Ella en Marjan. Erg mooi geworden!

Gerdine zei

Wat een mooie serie kaarten! Ik had het papier al gezien, maar nog geen uitvoeringen ermee. Erg mooi!