zondag 23 juni 2013

Bakken met Niels bij de Landwinkel


Gisteren was er bij de landwinkel een demonstratie van "Bakken met Niels". Toen dachten wij: Oh daar willen wij graag even bij kijken. Nina wilde ook wel mee, dus om 2 uur wij naar de landwinkel. Jammer dat het eerst nog een beetje regende maar al snel werd het droog.
En omdat het regende stonden Marjan en Nina onder de luifel van de bakkerskar, en Ella en moeders onder moeders paraplu.

Bakker Niels vertelde en liet zien hoe hij rondo's maakt, met allerlei verschillende vullingen.
Aangezien wij vertelde dat we wel vaker zelf bakken,  gingen Marjan en Nina de bakker helpen met de verdere handelingen voor het vullen van de rondo's.


Ze waren superlekker want natuurlijk nadat wij er gezamenlijk een geproefd hadden, zijn er ook een paar mee naar huis gegaan.
We hopen ze snel nog een keer zelf te maken, maar ja de tijd en elke week bakken is ook niet altijd even goed.

Vandaag daar even een Lo mee gemaakt. Eerst wilde het printen van de foto's niet lukken, dus dan maar weer op de oude manier.

Op deze lo hebben we met papier van Stamping Up en Pebbles gewerkt. De stempels die gebruikt zijn zijn ook van SU: French Foliage en Everything Elanor. De kleuren zijn van SU: Real red, riding hood red, crumb cake. Veder nog wat wasi-tape en letters van American Craft.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins

ps volgend weekend is er bij de landwinkel en schenkerij "de kersenhut" weer heel veel te zien en te doen.
Het is dan weer kersenfestival. Dus mocht je in de buurt zijn, het is zeker de moeite waard om te gaan kijken. Hopelijk zijn er dan al wel wat meer kersen. Want die zijn door al de rare weerdagen wel later dan normaal.

zondag 16 juni 2013

Vaderdagkaart, en zeer leuke workshop vlaaien maken gevolgd.


Het is weer vaderdag en natuurlijk hebben we weer een kaartje gemaakt om onze vader te bedanken voor alles wat hij voor ons doet.
We zijn even stil geweest op ons blog, maar dat kwam omdat we even te druk waren met leuke dingen.


De achtergrond stempel is gestempeld met su inkt crumb cake, en de stempel is van WOW namelijk Brocade. De bloem stempel is van Penny Black dekcate blossom.
De overige kleuren van su inkt die we gebruikt hebben zijn island indigo, pool party en certainly cellery.
Het kaartje kan eruit gehaald worden .


Afgelopen weekend zijn we met de meiden naar Loes geweest en hebben daar een zeer leuke workshop vlaaien maken gevolgd. Nou zullen jullie denken, waarom doen jullie dat niet in Limburg ipv Groningen. Maar we wilden een keer iets doen met zijn allen in de buurt van Loes. 
Zondagmiddag vertrokken met zijn vijven in een auto, nadat we een bezoek hebben gebracht aan de boerderij van Loes en Bert ( waar we erg genoten hebben) zijn we lekker wezen uiteten in Appingendam.
Jolan en Ella staan hier in het stadje op een bruggetje. We moesten natuurlijk na afloop van het etentje nog even de hangende keukens gaan kijken. Dank je wel Loes voor de tour door het stadje.

 

Nadat we met zijn vijven hadden overnacht in Zuidbroek hebben we de maandag de hele dag de workshop gedaan met zijn zessen, vlaaien maken.
Hier staan Ella en Marjan voor de mooie AGA oven.



 En wat een mooie ruimte had Louise waar we de workshop deden. Ella is hierboven het deeg aan het kneden, en dat moet je goed doen anders gaat hij niet rijzen.


Marjan is de eerste vlaai aan het vullen met banketbakkersroom en kersen.
We hebben super genoten van deze weekend.
Meiden we moeten het zeker nog een keertje doen. Het leek net echt vakantie.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins.

zondag 2 juni 2013

kookworkshop / filefolder project fairytale 2012


 Even terug hebben we met de papergirlz een kookworkshop gevolgd. Super gezellig was het, en we hebben  lekker gegeten.
En aangezien wij al de filefolder-album van het fairytale 2012 klaar hadden liggen hebben we dit gebruikt voor deze foto's. Het voorbeeld album is gemaakt door Trisha Green Ladouceur.


De kookworkshop hebben we gevolgd in Langbroek en werd gegeven door Bea v Leeuwen ( de eigenaresse )  Die avond hebben wij 7 lente/zomerse gerechten gemaakt en dit werd bij elkaar een heerlijk maaltijd.


We werden in groepjes in gedeeld en met zijn 2 of 3 maakte je een gedeelte van de maaltijd.
Er waren ook heerlijke bruchettes die we tijdens het koken al op gegeten hebben.


In de filefolder zitten allerlei leuke ruimtes, vakjes waar je iets kwijt kunt. De recepten hebben we ook in deze album verwerkt.
De kleuren van het papier zijn ook zo heerlijk zomers. Dit pakket was erg complete workshop, met veel leuke embellies. Het papier was van Pink Paislee.


Het lekkerste gedeelte van deze maaltijd voor ons was toch zeker het toetje. Een heerlijk Italiaans toetje met amaretto koekjes, mascarpone, slagroom en mango. De glaasjes waren erg vol geschept door Jolan en Ella, maar dat vonden wij geen probleem. Door iedereen zijn ze ook helemaal op gegeten.


Lea is hier de kaassoep aan het proeven.  En Loes en Marjan maken de bordjes voor het voorgerecht op.


Wij vonden het een superleuke avond en volgende week gaan we een dagje vlaaienbakken in de buurt van Groningen, dus ook daar zal best wel weer een leuke album van komen.

Nu lekker genieten van het mooie weer, heerlijk zonnetje.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins.