zondag 30 september 2012

Different Colors nieuwe stempels


Ja er zijn weer nieuwe stempels van Different Colors, en die zijn te koop bij P&P.
Dit weekend stonden deze stempels centraal bij de feestje van P&P. De winkel is helemaal ge-updated en heeft een gezellige leuke nieuwe uitstraling gekregen. De winkel is wel wat kleiner geworden maar het assortiment is bijna gelijk gebleven. Dus als je dit weekend niet in de gelegenheid was dan kan je natuurlijk altijd nog even bij ze binnen wippen.

Wij hebben natuulijk al met die leuke nieuwe stempels gewerkt en ja ze zijn super. De kaarten die wij met jullie willen delen zijn gemaakt met de serie Chocolade stempels.


Alles van die serie staat in het teken van chocolade, leuke teksttempels met daarbij ook het recept van hoe je een overheerlijke chocoladetaart kan bakken en eentje met het recept zelf erop. Leuke stempels om tags te maken en een blokje chocolade.
Met deze stempels hebben wij de kaarten gemaakt. Het chocoladeblokje is lichtjes op de basiskaart van ecru kraft gestempeld en de rest van de kaart is van dat mooie stevige kraft gemaakt. De stempel van de theepot en "tea time" zijn de enige die niet bij different colors thuis hoort. Verder is de kaart lekker gepoetst met distress inkt. De basiskaart is in tweeen gesneden en achter de strook kraft is die open zodat de tag erin kan. Op de tag staat dan een recept voor de chocoladetaart. Hieronder een close-up.


Ons volgende project is een mini-boekje over het maken van een chocoladetaart. Het is gemaakt van een vel cardstock dat aan elkaar geplakt is. Om de kaart heen zit een strook die je eraf kan schuiven. Deze is gestempeld met de tagstempel in een lichte kleur. Het "mini-boekje" is ook bestempeld met de chocoladeblokjes in de kleuren : melk, puur en witte chocolade. Daarna lekker gepoetst met distress inkt.


In de binnenkant zitten twee foto's van een pot die je leuk kado kan geven. Hierin zitten de bijna alle benodigdheden voor de chocoladetaart in laagjes. Dit geeft zo'n leuk effect.


Verder is er gebruik gemaakt van de stempels met de benodigdheden en de gebruiksaanwijzing van de taart. Zelfs al geef je de pot met benodigdheden er niet bij, dan toch kunnen ze de taart helemaal zelf bereiden want alles staat in deze kaart.



Er zijn natuurlijk vele leuke andere ideeen met deze stempels dus ga lekker kijken welke er allemaal zijn en sla je slag.

Nog een paar dagen en dan is het vrijdag 5 oktober, en begint het Fairy-tale 2012 van Paper & Pictures. Ook wij zijn daar van de partij. Wij zijn nog even bezig om de laatste dingen klaar te maken en hopen jullie dan daar te mogen zien met veel gezelligheid en plezier.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins.

woensdag 26 september 2012

Herfst kaarten van Halloween papier


Ook deze keer hebben we met halloween papier herfstkaarten gemaakt. Het papier is van Authentique. Maar de kleuren zijn zo neutraal dat ze gerust voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Wel handig voor een land als nederland waar halloween veel minder leeft.
Bij het bovenste kaartje hebben we gebruik gemaakt van Stampin-up stempels het is een oudere serie maar erg leuk. Gestempels op aquarelpapier en met distress ink bewerkt. De tab die erop zit is van My Favorite things. Erg leuk er zitten 4 of 5 verschillende in een verpakking. Erg handig.


Op het tweede kaartje is de pompoen uitgestanst mbv van een stans van Tim Holtz. Daarna ingekleurd met distress ink en bewerkt met cracklepaint ook van Tim Holtz. Op de foto is het helaas niet helemaal duidelijk te zien. De bladeren zijn gestempeld met de distress markers. We hebben 3 distress markers kleuren op de stempeld aangebracht, daarna bevochtigd en dan gestempeld. Van wie deze stempels zijn weten we niet meer want ze zijn al heel lang in ons bezit.

Nu ik dit berichtje zit te maken is het weer prachtig, lekker zonnetje en onze katten zijn een beetje vervelend want ze willen naar buiten. Maar wij hebben een regel dat ze eind september tot mei helemaal binnen zijn. Ze mogen alleen naar buiten als wij thuis zijn en als het weer goed is, en bij daglicht. En als wij nu thuis komen van het werk is het niet zo lang licht meer, nu gaan de avonden toch wel snel vallen. Ook wel heerlijk hoor. Wij zijn mensen die alle seizoenen leuk vinden. Maar ja die twee van ons moeten dat nog even gaan begrijpen. Vorige jaar hebben we ze ook maar 2-3 weken lopen zeuren en dan is het over en begrijpen ze het. ( ja ze zijn slim LOL )

Als je aankomend weekend nog geen plannen hebt, kom dan kijken in de winkel van Paper & Pictures. Omdat de verbouwing nu helemaal klaar is geven ze een klein feestje. Er is/komt veel nieuw binnen, leuke stempels van Different Colors en daar is dit weekend een gratis make-a-take mee. voorbereid. Dus we hopen je daar te mogen begroeten. Hier een foto van de workshopruimte van de P&P.



Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins.

zondag 23 september 2012

Vakantie-album Zeeland

 
Vandaag laten we al het eerste deel zien van onze vakantie-album welke we gemaakt hebben op een workshop bij P&P. Het is een groot album geworden waar je heel veel foto's in kwijt kan. Op de voorkant zit een flap waar je alle folders in kwijt kan van je vakantie.


We hebben een prachtige vakantie gehad met erg goed weer. We waren in Nederland gebleven nl zeeland. En met dit mooie weer de eerste week van september hoeft je ook niet ver weg. Lekker naar het strand, banjeren langs de waterkant, op zijn tijd even bij een strandtent wat drinken en mensen kijken.

Hier staan we met zijn allen op, dat komt niet vaak voor. Het is de schaduw van ons in het zand.
De stempels van de schelpen zijn van Different Colors.


Dit was de eerste dag dat we in zeeland waren en aangezien mooi weer, dan gelijk naar het strand. Je weet nooit in Nederland wanneer het weer gaat regenen. (gelukkig voor ons heeft het bijna niet geregend in die 12 dagen dat wij er waren). De stans van de wereldbol is van Tim Holtz. De stempels zijn van Hero Arts.


Er zitten verschillende enveloppen in zodat je daar ook nog leuke tags in kan stoppen met ruimte voor vele foto's. Hierop zitten foto's van Vlissingen.

 
Ook zijn wij bij onze neef Maarten en zijn vrouw Ineke geweest om daar onze achterneefje te ontmoeten. Wat een prachtig kereltje is dat geworden.

Voor het tweede deel moet je nog wel even wachten, want we hebben het de komende weken erg druk met andere dingen. Als die af is zullen we nog wat foto's laten zien van het vakantie-album.

Bij P&P zijn er weer hele leuke stempels binnen gekomen van Different Colors. Dit zijn stempels met nederlandse teksten en plaatjes. Super mooie stempel. Het thema van deze keer is Chocolade en kerst. Super leuk en hebben natuurlijk al weer de nodige stempels aangeschaft.
Aankomende week komt er ook heel veel nieuw papier e.d. binnen in de winkel.

Heb je nog niet aangemeld voor het Fairy-tale en heb je nog wel zin om te komen, je kan nog aanmelden voor een lang weekend of voor 1 of 2 dagen. Ga snel kijken op de site van P&P.

We hopen jullie daar te zien, het duurt nog kleine 2 weekjes. Wij hebben er heel veel zin. En natuurlijk als jullie komen naar het event kom dan ook nog even een bezoekje brengen van de vernieuwde winkel.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins.

zondag 16 september 2012

Authentique Halloween??


Wij zijn weer terug van een heerlijke vakantie in Zeeland, we hebben ontzettend mooi weer gehad.
Zelfs warmer dan waar we eigenlijk om vragen. Maar aan al het goede komt weer een eind.
Vandaag hadden we zoveel in ons hoofd om te gaan freubelen maar helaas is er helemaal niets van terecht gekomen.
Maar we hebben we nog een leuk kaartje om aan jullie te laten zien.
Het kaartje is gemaakt met halloween papier van Authentique maar zoals jullie zien en hebben wij het op een andere manier gebruikt. Dus zelfs als je niets met halloween hebt is dit leuk papier om mee te werken.


We hebben ook gebruik gemaakt van een stans van Tim Holtz, zoals je ziet de typewriter. Niet de grote maar de kleine uitvoering. En in de typewriter hebben we een gleufje gesneden met daarin en klein strookje met daarop een kleine tekst gestempeld. De stempel die we gebruikt hebben is van PTI.

En hebben jullie jezelf al opgegeven voor het Fairy-tale event van 2012. Je kunt nog inschrijven en je eigen programma samen stellen. Doe het snel zodat je ook nog kunt kiezen wat je wilt.
Wij gaan nu nog even aan de freubel om iets te maken voor het event.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins

woensdag 12 september 2012

Verjaardagskalender deel drie


Vandaag de maand april.
Het papier van deze maand is van Authentique. Verder hebben we deze maand gebruik gemaakt van de dies van Memory Box en de gestempelde bloem is van Stampin-up.


Het is superleuk om zo een kalender te maken. We hebben al 5 maanden af en gaan hopelijk snel de andere 7 maanden  maken. Dan kunnen de namen er op gezet worden en kan de kalender gebonden gaan worden.



Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins

zondag 9 september 2012

Verjaardagskalender deel twee


Vandaag laten we jullie de maand maart zien. De stempel is van Papertrey Ink, een supermooie bloem vinden wij. 
Jammer dat het niet in Nederland te bestellen is, maar soms bestellen we het dan maar in Amerika.
De bloemen en bladern zijn opgebouwd uit meerdere stempels die je over elkaar heen zet, met verschillende tinten inkt. Het inkt wat we bij deze stempels hebben gebruikt is van Stampin-up.


Het papier is van Studio Calico: Classic Calico Vol 2, een leuke lijn met strakkere lijnen.
De tekststempel is uit onze eigen voorraad en helaas weten we daar geen merk meer van.


De volgende maand is augustus.
Het papier is van Authentique en de stempels van MME. De luchtballonnen zijn op dessinpapier gestempeld en daarna uitgeknipt.  De tag is een oudje en van wie weten we helaas niet meer. Hij is met Distress inkt bewerkt.


Het washi-tape ( wat super hot is deze hersft/winter ) is van de Hema. Ja ook daar kan je leuk washi-tape scoren.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins


woensdag 5 september 2012

Verjaardagskalender


Wij hebben al een tijdje op onze to-do lijst staan dat we een nieuwe verjaardagskalender willen maken. En deze keer willen we hem niet te groot hebben. Vandaar dat we twee vierkanten van 6x6 inch met elkaar verbonden hebben met ringen van Tim Holtz.
De bovenkant hebben we als kleine pagina/kaart gemaakt en op de onderkant de maand.


Alleen is het nog even bekijken hoe we dit gaan binden. Want hij wordt al behoorlijk vol, waarschijnlijk gaan we de kalender is twee delen maken.
Het papier wat we gebruikt hebben voor de maand januari is van vorige winter Little Yellow Bicycle.
We hadden nog niets ervan gebruikt en er waren veel leuke embellies bij. Van de rest van de lijn hebben we kerstkaarten gemaakt.


Nog een maand die wij met jullie willen delen is july.
De stempel is van Hero Arts en bij deze stempel hebben we de reflectie techniek van Tim Holtz gebruikt. Tim Holtz heeft een reflectionstempel waarbij de tekst in spiegelschrift staat. Deze is met archival beinkt. De bloemenstempel van Hero Arts is met Distress ink beinkt en daarna op elkaar gestempeld. Als laatste stempel je de afdruk op aquarelpapier. De tekst staat nu wel goed.
Dit lukt alleen bij een stempel waarbij veel grote vlakken zijn.


Het papier is van October Afternoon en het washi-tape is van Tim Holtz.
De bloem is eerst met een tekststempel bestempeld en daarna met knoop en touw als bloem opgeplakt.

Nog niet alle maanden zijn af dus we zullen ze niet op volgorde van het jaar aan jullie laten zien.


Bedankt voor het kijken op ons blog.

zaterdag 1 september 2012

Kaartjes met nieuwste MME papier


  Hier zijn nog twee kaartjes met hetzelfde mooie papier van MME waarmee we ook de lay-put gemaakt hebben. De lijn heet: The Sweetest thing: Bluebell.
Er zijn meerdere lijnen ook : Tangerine, Honey and Lavender. Ook bij deze lijnen hebben ze weer leuke embellies en supermooi washi-tape.
Wij hebben bij de bovenste kaart gebruik gemaakt van Penny Black en de tekst is van Different Colors.

Op de onderste kaart hebben we gebruik gemaakt van de nieuwste stempels en dies van Papertrey Ink, het fototoestel. De camara is in lagen opgebouwd. Het washi-tape wat hierbij gebruikt is heeft Marjan onlangs van een lieve dame gehad. Het past precies bij deze kaart.
Wij  hebben voor deze kaarten meer gebruik gemaakt van de blauwe dessins van de lijn. Kijk snel in de winkel voor de rest van de lijnen want ze zijn super.

Bedankt voor het kijken op ons blog, groetjes de twins